top of page

 Aanbod voor het lager onderwijs

Theoretisch%20kader_edited.png

Webinar: Groeien in executieve functies

Tijdens deze 'live' webinar krijg je inzicht in wat executieve functies zijn, hoe ze zich ontwikkelen en hoe ze de basis vormen voor leren leren. Daarnaast krijg je concrete tips en tricks over hoe je ze kan uitdagen en ondersteunen. 

Duur: 2u -2u30 min. Deze 'live' webinar kan teamgericht aangevraagd worden. 

Wil je liever zelf aan de slag gaan met jouw team? Wil je een onderbouwd verhaal met praktische voorbeelden en tips? En wil je tegelijkertijd zelf jouw accenten leggen, zelf bepalen wanneer er nood is om op vragen in te gaan? Dan is het ideaal om met de ingesproken webinar 'EF: de basis' aan de slag te gaan. Je ontvangt een link die gedurende één week beschikbaar is om de webinar te bekijken, samen met een overzicht van mogelijke oefeningen en reflectiematerialen.

'Aan de hand van de webinar en de opdrachten heeft het team nu een goed zicht op het EF-kader (Katleen).'

'De webinar heeft ons geholpen om kleine stukjes van het 'DNA' van onze school helder te krijgen voor het ganse team (Karen).'

LOK_8539_edited.jpg

Workshop

Gedurende een halve of een volledig dag maak je als school kennis met het EF-kader en ga je gericht aan de slag met zelf gekozen EF-focussen.

Iedere EF-focus bundelt binnen dat thema begeleidingstechnieken die een EF-ondersteunende leerkrachtstijl in de hand werken, activiteiten die de EF’s van de leerlingen uitdagen en oefenen, en tips om de klasorganisatie EF-vriendelijker te maken. De EF-focus: ‘Maak onbewust gedrag bewust’ behoort altijd tot het basispakket. 

De klemtoon ligt op theoretische verduidelijking, inspirerende werkvormen, delen van good practices, samen uitwerken van een schoolaanbod.

Meer info over de EF-focussen vind je hier. 

IMG_1634_edited.jpg

Op maat:
intervisie en/of individuele coaching

Intervisie of professionele leergemeenschap:

  • Samen reflecteren over praktische vragen, oplossingen voor moeilijkheden.

  • Samen uitdenken van een leerlijn om de EF-focussen meer en meer te integreren.

Individuele coaching​

  • Individuele coaching van leerkrachten op basis van gerichte hulpvragen.

  • Begeleiding/individuele coaching van leerlingen om hun EF te versterken/ondersteunen.

IMG_0006_edited_edited_edited_edited.jpg

Aan de slag met de ouders van jouw leerlingen?

Hoe neem je de ouders van jouw leerlingen mee in het EF-verhaal van jouw school?  Gedurende een middag brengen we in kaart wat er op school rond EF gebeurt en gaan we samen in overleg hoe we de ouders hierover informeren en mee op pad nemen. Verwacht geen ouderlezing maar wel coaching. Zo leg je als school jouw eigen klemtonen en wordt de ouder-schoolsamenwerking versterkt.

bottom of page